Eurooppa-foorumi järjestettiin Turussa 30.8.–1.9.2018. Lähes sadan asiantuntijan ja vaikuttajan kanssa paikalla keskustelemassa oli 2000 osallistujaa. Lisäksi Thalia-torin ohjelmaosuuksiin osallistui tuhansia kansalaisia.

Turun Eurooppa-foorumi

  • Turun Eurooppa-foorumi on jokavuotinen politiikan ja talouden syyskauden avaus Suomessa.
  • Tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa 30.8.–1.9.2018.
  • Vuoden 2018 Eurooppa-foorumin aikana järjestettiin yhteensä 30 tilaisuutta, joissa yhdessä kansalaisten kanssa keskusteli sata asiantuntijaa ja vaikuttajaa.

Lisätiedot: www.europeforum.fi

Tapahtuma Facebookissa

– Turun Eurooppa-foorumista pitää tulla vuotuinen traditio, sillä sille on todellista tarvetta ja kysyntää. Turun Eurooppa-foorumi toimii erinomaisena mallina kansalaiset ja päättäjät yhteen tuovasta tapahtumasta, jossa pyritään saamaan aikaan aitoa keskustelua EU:sta, sen arvoista ja tulevaisuudesta. Turun mallin mukainen foorumi voitaisiin toteuttaa myös muissa EU:n jäsenmaissa – siitä kertoessani myös muut komission jäsenet innostuivat asiasta, sanoo Euroopan komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen.

Nyt saa sanoa!
– tavoitteena kansalaiskeskustelun ja -osallistumisen lisääminen

Turun Eurooppa-foorumin erityisenä tavoitteena oli mahdollistaa päättäjien, asiantuntijoiden ja kansalaisten välinen vuoropuhelu. Foorumin aikana kansalaiset saattoivat kommentoida ja esittää kysymyksiä sekä paikan päällä että tapahtumassa käytössä olevan mobiilisovelluksen kautta. Sovelluksen latasi 791 henkilöä ja sen kautta esitettiin 152 yleisökysymystä.

Lisäksi suurin osa Eurooppa-foorumin 30 ohjelmaosiosta striimattiin livenä. Striimejä ja niiden tallenteita katsottiin kolmen päivän aikana noin 8 000 kertaa.

Eurooppa-foorumi näkyi hyvin sosiaalisen median kanavissa. Twitterissä aihetunnisteella #eurooppafoorumi on julkaistu yli 600 tviittiä noin 300 eri käyttäjältä. Facebookissa jo pelkästään Turun kaupungin Eurooppa-foorumi-aiheiset julkaisut tavoittivat noin 80 000 Facebook-käyttäjää.

Kiitos kaikille osallistuneille!