Eurooppa-foorumi järjestetään Turussa 30.8.–1.9.2018. Lähes sadan asiantuntijan ja vaikuttajan lisäksi paikalle odotetaan runsaasti yleisöä. Muutama tapahtuman 30 tilaisuudesta on jo täynnä, mutta paikan päälle voi tulla tiedustelemaan mahdollisesti vapautuvia paikkoja. Lisäksi ohjelmaa on mahdollista seurata verkossa livelähetyksinä.

Tapahtumassa on käytössä mobiilisovellus, jonka kautta voit kommentoida EU-asioita, esittää puhujille kysymyksiä ja osallistua keskusteluun, vaikka et pääsisikään paikalle. Mobiilisovellus löytyy sovelluskaupoista nimellä Turun Eurooppa-foorumi. Sovellus toimii Android-, iOS- ja Windows-laitteilla. Sen voi ladata myös tapahtuman sivujen kautta: www.europeforum.fi/app

Livelähetykset löytyvät päiväkohtaisesta ohjelmasta www.europeforum.fi/ohjelma sekä sivulta www.europeforum.fi/live.

Sovelluksen ladanneet ja sen kautta kilpailukyselyyn vastanneet osallistuvat arvontaan, jossa voi voittaa matkalahjakortin!

Eurooppa-torilla tapahtuu

Eurooppa-torilla Thalia-torin 1. ja 2. kerroksessa kauppakeskus Hansassa voi tutustua suomalaisten Eurooppa-toimijoiden toimintaan, keskustella Euroopasta ja saada tietoa Euroopan integraatiosta ja Euroopan unionista. Tori on avoinna 30.–31.8.klo 10–17 ja 1.9. klo 10–13.

Perjantaina 31.8. Thalia-torilla on mahdollisuus kuunnella, kysyä ja kommentoida monenlaista Eurooppa-keskustelua:

  • 14.00–15.00 eurooppaministeri Sampo Terhon avoin kyselytunti. Kysymyksiä ministerille voit lähettää etukäteen sähköpostiosoitteeseen info@sininentulevaisuus.fi otsikolla "Kysymys eurooppaministerille".
  • 15.00–16.30 EU-politiikka 2020-luvulla: Turvallisuus, talous ja ympäristö. Panelistit: Annika Saarikko (kesk.), Mikkel Näkkäläjärvi (sd.), Ilkka Kanerva (kok.), Li Andersson (vas.), Ville Niinistö (vihr.), Sari Essayah (kd.), Simon Elo (sin.), Ville Tavio (ps.) ja Stefan Wallin (r.).
  • 16.30–17.00 EU-politiikka 2020-luvulla: Puheenjohtaja- ja vaalikauden haasteet. Panelistit: Petteri Orpo (kok.) ja Antti Rinne (sd.)

Thalia-torilla näkyvät striimattuna myös:

  • Torstai 30.8. klo 10.30–11.00 Foorumin avajaiset (striimattuna Marina Palacesta)
  • Perjantai 31.8. klo 09.30–11.30 Kansalaiskeskustelu – EU:n supervuosi 2019 Suomessa (striimattuna Åbo Svenska Teaterista). Keskustelemassa mepit: Sirpa Pietikäinen (kok., EPP), Miapetra Kumpula-Natri (sd., S&D), Nils Torvalds (r., ALDE), Elsi Katainen (kesk., ALDE), Merja Kyllönen (vas., GUE/NGL), Petri Sarvamaa (kok., EPP), Henna Virkkunen (kok., EPP), Jussi Halla-aho (ps., ECR), Heidi Hautala (vihr., Greens/EFA) ja Anneli Jäätteenmäki (kesk., ALDE).
  • Lauantai 1.9. klo 10.30–12.00 EU:n arvot – kansalaiskeskustelu Jyrki Kataisen johdolla (striimattuna Marina Palacesta)

Eurooppa-torilla ovat mukana: Eurooppalainen Suomi ry., Eurooppanuoret, Turun kuvataidekoulu, Schuman-seura, European Youth Parliament Finland, Varsinais-Suomen TE-toimisto EURES, sisäministeriö, Euroopan sisäasioiden rahastot: Turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahasto AMIF sekä sisäisen turvallisuuden rahasto ISF, InterAct Office Turku, Centrum Balticum -säätiö, Varsinais-Suomen pelastuslaitos, Maahanmuuttovirasto, Euroopan muuttoliikeverkosto EMN, Euroopan talous- ja sosiaalikomitean (ETSK) suomalaisjäsenet, Euroopan komission Suomen-edustusto, Euroopan parlamentin Suomen-tiedotustoimisto, Europe Direct Varsinais-Suomi, Lingsoft Oy sekä Varsinais-Suomen liitto.

Perjantaina 31.8. Eurooppa-torilla mukana on myös puolueiden edustajia.

Radisson Blu Marina Palace, AavaMeri-kongressisali (Linnankatu 32)

Lauantaina kansalaiskeskustelu ja työpaja

Järjestäjät: Euroopan komission Suomen-edustusto & Euroopan parlamentin Suomen toimisto

Euroopan unionin perusarvoja ovat ihmisarvon ja ihmisoikeuksien kunnioittaminen, vapaus, kansanvalta, tasa-arvo ja oikeusvaltio. Nämä arvot yhdistävät jäsenvaltioita eikä unioniin voi kuulua yhtään maata, joka ei tunnusta näitä arvoja. Miten tänään ja tulevaisuudessa?

Mepit: Sirpa Pietikäinen (kok., EPP) ja Miapetra Kumpula-Natri (sd., S&D)
Juontaja: Johanna Vuorelma, Helsingin yliopisto

Thalia-tori (Hansa-kortteli, Aurakatu 10)

  • 10:30–12:00 EU:n arvot – kansalaiskeskustelu Jyrki Kataisen johdolla (striimataan Marina Palacesta)
  • Katso livelähetystä

10.00-13.00 Turun kuvataidekoulun Minä eurooppalaisena -työpaja, Thalia-torin ylätasanne
 

Katso koko Turun Eurooppa-foorumin ohjelma: www.europeforum.fi/ohjelma.